A tolómérő mindenki számára ismerős lehet, mint egy igazán egyszerű hosszmérő eszköz. A tolómérő a legelterjedtebben alkalmazott, közvetlen mérésre alkalmas mérőeszköz. Segítségükkel nagy pontosságú méréseket végezhetünk pl. csövek átmérője, lemezvastagság, idomok mérése, mélységmérés, stb. Ezen kívül alkalmasak külső, belső, mélységi és magassági méretek mérésére, ellenőrzésére.

A tolómérő olyan hosszmérő eszköz, amely általában 4 mérési feladat ellátására alkalmas:

– külső méretek mérése – a tolómérő két sík és párhuzamos mérőpofája által,

– belső méretek mérése – a tolómérő két él- vagy íves kiképzésű mérő csőrével,

– mélységmérés – a tolómérő mérőrúdjával,

– vállmérő – a tolómérő elején és a tolóka elején kiképzett párhuzamos mérőfelületekkel.

A hagyományos tolómérőknél leggyakrabban elkövetett hibákat az eszközről való helytelenül leolvasott eredmények okozták. A tolómérők helyes leolvasása külön tananyagot kíván meg az eszköz ismertetése, oktatása során. Ezért a technológia rohamos fejlődése eredményeképpen megjelentek a mérőórás és a digitális tolómérők.

A tolómérők alapfeltétele, hogy kiváló minőségűnek kell lenniük, mint minden más gépészeti eszköznek.  Cégünk kínálata között csak is magas minőségi tolómérőket talál széles körben a hagyományostól egészen a digitálisig. Célunk, hogy partnereinket olyan eszközökkel lássuk el, melyek megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak is. A több évtizedes működésünk során a visszajelzések, és saját tapasztalataink alapján válogattunk össze, hogy mely tolómérőket forgalmazzuk.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a tolómérővel kapcsolatban, akkor hívjon minket bátran! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!