A mikrométerek rövid története:

A mikrométer a görög micros és metron szavak újkori összetételéből származik, melyek jelentése kicsi és mér. A 17. században elsőként az angol William Gascoigne alkalmazta a nóniusz tovább fejlesztéseként csillagászati teleszkópon, a csillagok szögtávolságnak pontos mérésének a céljából. 1848-ban Párizsban a francia Jean Laurent Palmer készített először hosszmérések céljára mikrométert. Angolszász országokban a mikrométerek tömegtermelését először a Brown & Sharpe cég indította be 1867-ben.

Mire használható a mikrométer?

A mikrométerek közvetlen mérésekre alkalmasak, melynek pontossága jóval nagyobb, mint a tolómérőé. A mikrométerek mérési tartománya általában 25mm (ez a legkisebb, legáltalánosabbak a 0-150mm közöttiek, de vannak nagyobbak is)mérési pontosság pedig 0.01 mm. A különböző célokra más-más mikrométerek használatosak. A külső mikrométer mérőpofái síkok. A külső mikrométerek több méretben készülnek, például a következő mérési tartományokra: 0-25 mm, 25-50 mm, 50-75 mm, 75-100 mm. Pontmikrométer. Ez külső mikrométer kúpos mérőpofákkal, a pofák kialakítása pontban végződik, alkalmas hornyok, furatok és nehezen elérhető helyek mérésére. Belső mikrométer. A belső mikrométer furatok, hornyok mérésére használható. A mikrométerek között megtalálható hagyományos manuális, illetve digitális eszközök is.

A cégünk kínálata között csak is a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő mikrométerek talál széles körben a hagyományostól egészen a digitálisig. Célunk, hogy partnereinket olyan eszközökkel lássuk el, melyek minden igényüket kielégítik, és hosszú távon szolgálják őket. A több évtizedes működésünk során a visszajelzések, és saját tapasztalataink alapján válogattunk össze, hogy mely tolómérőket forgalmazzuk.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a mikrométerrel kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!